3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας – Χωροταξίας

01/10/2012  |  Επικαιρότητα   |   0 Σχόλια
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας – Χωροταξίας

Ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργανώθηκε στο Βόλο, 27-30 Σεπτεμβρίου 2012, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικές με ζητήματα πολεοδομίας, χωροταξίας, περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης, διαχείρισης περιβάλλοντος, δημογραφίας και κοινωνικής γεωγραφίας, συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών αλλά και γενικότερα σχεδιασμού, στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο (http://www.prd.uth.gr/el/news/conference/167).

Στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής μας στα επιστημονικά δρώμενα και στις σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις που αφορούν τους τομείς δραστηριοποίησής μας, η εταιρεία μας συμμετείχε στο Συνέδριο, παρουσιάζοντας την εμπειρία από την εκπόνηση πληθώρας μελετών χωροταξικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού στην Κύπρο, κατά την τελευταία τετραετία. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από το στέλεχος μας, κ. Στρατή Μπαμπαλίκη, Χωροτάκτη – Πολεοδόμο Μηχανικό, MSc, MPhil, ο οποίος ήταν Συντονιστής των μελετών Ρυθμιστικών Σχεδίων σε 14 Κυπριακές Κοινότητες. Έμφαση δόθηκε στη συγκριτική αξιολόγηση της ακολουθούμενης πολιτικής και πρακτικής στο σχεδιασμό του χώρου στην Ελλάδα και στην Κύπρο και στην ανάδειξη καλών πρακτικών και δυνατοτήτων ανταλλαγής “μαθημάτων”.

Δείτε την παρουσίασηΣχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα