Παρουσίαση Β1 Σταδίου μελέτης ΓΠΣ Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας

15/11/2013  |  Εταιρικά Νέα   |   0 Σχόλια
Παρουσίαση Β1 Σταδίου μελέτης ΓΠΣ Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας

Πραγματοποιήθηκε στις 14-11-2013 στην Καλαμπάκα η παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης ΓΠΣ Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας.

Τα στελέχη της εταιρείας μας κ.κ. Αλεξάνδρα Παπαδήμα Καλέργη, Ευστράτιος Μπαμπαλίκης και Δήμητρα Γκιτάκου, τόνισαν στους παρευρισκόμενους (Δημοτική αρχή, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι) τη σημασία της μελέτης για τη μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου, ιδίως υπό το πρίσμα των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και στο πλαίσιο της κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Παρουσιάστηκαν οι βασικές κατευθύνσεις για την οργάνωση του χώρου και των χρήσεων γης, την πολεοδομική ρύθμιση των περιοχών οικιστικής ανάπτυξης και τις ανάγκες συμπληρωματικής ανάπτυξης και συνύπαρξης των τοπικών παραγωγικών δραστηριοτήτων, με δεδομένο τον έντονο προσανατολισμό του Δήμου στον τουρισμό, και ειδικώς στον θρησκευτικό τουρισμό, με πόλο έλξης τα Μετέωρα.

Οι απόψεις που εκφράστηκαν και ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας που κατατέθηκε με αφορμή την παρουσίαση, αλλά και την εκτεταμένη διαβούλευση της μελέτης μέσω σχετικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο (ιστοσελίδες του Δήμου και της εταιρείας μας, ηλεκτρονικός τοπικός τύπος), καταγράφηκαν από την ομάδα μελέτης ώστε να ληφθούν υπόψη στην τελική επεξεργασία του Β2 Σταδίου της μελέτης.

Δείτε την παρουσίασηΣχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα