Έκθεση ΙΟΒΕ για τη ψηφιακή ανάπτυξη στην Ελλάδα

11/06/2015  |  Επικαιρότητα   |   1 Σχόλια
Έκθεση ΙΟΒΕ για τη ψηφιακή ανάπτυξη στην Ελλάδα

Το ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΙΟΒΕ) παρουσίασε τη μελέτη “Υιοθέτηση των ΤΠΕ και ψηφιακή ανάπτυξη στην Ελλάδα”, στόχος της οποίας είναι η εκτίμηση της οικονομικής σημασίας και ο προσδιορισμός των ωφελειών που θα μπορούσαν να προέλθουν από την εφαρμογή τεσσάρων ψηφιακών έργων/παρεμβάσεων. Οι τέσσερις αυτές περιοχές δράσεις είναι: 1) ψηφιακές υπογραφές στη δημόσια διοίκηση, 2) ανάπτυξη ανοιχτών δεδομένων, 3) βελτίωση των ηλεκτρονικών δεξιοτήτων του πληθυσμού, και 4) τόνωση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η χώρα μας μόνον από την υιοθέτηση της ψηφιακής υπογραφής στον δημόσιο τομέα μπορεί να εξοικονομήσει ετησίως 380 εκατ. ευρώ περίπου!

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη (στην αγγλική) και την ελληνική παρουσίασή της στα κάτωθι αρχεία.1 Σχολιάστε

  • Κωνσταντίνος Καλέργης

    June 11th, 2015 on 4:36 pm

    Με με βάση τα κονδύλια που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα σε έργα και προγράμματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (βλ. π.χ. Ψηφιακή Σύγκλιση) θα έπρεπε ήδη η χώρα μας και οι πολίτες αυτής να απολαμβάνουν τις σχετικές ωφέλειες που περιγράφονται στη μελέτη. Άλλο ένα πεδίο για αυστηρή αυτοκριτική τόσο για τον δημόσιο, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα…

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα