Νέα σύμβαση για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στα Οινόφυτα

12/10/2020  |  Εταιρικά Νέα   |   0 Σχόλια
Νέα σύμβαση για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στα Οινόφυτα

Η εταιρεία μας ΡΟΪΚΟΣ ΑΕ (Leader) σε σύμπραξη με την εταιρεία ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε., υπέγραψε στις 01.10.2020 σύμβαση με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΑΣΩΠΟΥ Α.Ε. (Ε.ΑΝ.Ε.Π. Ο.Α.) για την «Παροχή μελετητικών – συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού (ΕΑΝΕΠ ΟΑ) για τη σύνταξη φακέλου – αίτησης έγκρισης ανάπτυξης ΕΠΕ Οινοφύτων».

Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών και την υποστήριξη της ΕΑΝΕΠ στη διαδικασία υποβολής αιτήματος ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης (ΕΠΕ) στην περιοχή της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης (ΑΒΣ) των Οινοφύτων.

Η ΑΒΣ των Οινοφύτων έχει χαρακτηριστεί «ως περιοχή που χρήζει περιβαλλοντικής και λειτουργικής εξυγίανσης» κατά την έννοια της παραγράφου 1 του άρθρου 56 του Ν. 3982/2011.

Στην περιοχή των Οινοφύτων, λόγω της διαχρονικής πολιτικής που υιοθετήθηκε από τη δεκαετία του ’80 για απαγόρευση εγκατάστασης βιομηχανικών δραστηριοτήτων μέσης και υψηλής όχλησης στην Αττική, υπήρξε ιδιαίτερα εντατική ανάπτυξη βιομηχανικών δραστηριοτήτων, δεδομένης της προνομιακής θέσης της (εγγύτητα στην πρωτεύουσα της χώρας που συγκεντρώνει τον κύριο όγκο εργατικού δυναμικού, καθώς και στα βασικά δίκτυα υποδομής). Η άναρχη συγκέντρωση σημαντικών σε εθνικό επίπεδο παραγωγικών δραστηριοτήτων συνέβαλε στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στη σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνσή της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μόλυνση του Ασωπού ποταμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η σύσταση και η πρωτοβουλία της ΕΑΝΕΠ για την εξυγίανση και την οργανωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη της ΑΒΣ Οινοφύτων είναι καίριας σημασίας, τόσο για την στοχευμένη ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης ως τομέα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, όσο και για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και προστασία της περιοχής.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στη χώρα μας στον τομέα των επιχειρηματικών πάρκων, για μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας (θετικής και αρνητικής) για δεκαετίες.Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα