Υπογραφή σύμβασης με τoν Δήμο Αγίας Παρασκευής για τη Βίλα Ιόλα

27/11/2019  |  Εταιρικά Νέα   |   0 Σχόλια
Υπογραφή σύμβασης με τoν Δήμο Αγίας Παρασκευής για τη Βίλα Ιόλα

Η εταιρεία μας Roikos SA (leader), σε συνεργασία με τις εταιρείες ΜΕΑΣ ΑΕ και Γ. ΜΑΡΝΕΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ, κατόπιν διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, ανέλαβε την εκτέλεση της σύμβασης: «Μελέτες για την δημιουργική επανάχρηση ιδιοκτησίας Ιόλα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής (Υποέργο 1 της πράξης: Δημιουργική επανάχρηση ιδιοκτησίας Ιόλα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής MIS 5016102)». Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 19.11.2019.

Βασικό αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η αποκατάσταση και ανάδειξη του διατηρητέου κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και η επανάχρηση του ως χώρου Πολιτιστικού κυττάρου. Στους τελικά διαμορφωμένους χώρους θα πραγματοποιούνται δράσεις ιδιαιτέρου Τεχνολογικού, Επιστημονικού και Καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, και παράλληλα θα εκθέτονται έργα της συλλογής του Ιόλα, τα οποία θα προκύψουν από πιθανό δανεισμό από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ή από ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η πολιτιστική προστασία του κτιρίου, γνωστού ως «Βίλα Ιόλα», μέσω του χαρακτηρισμού του ως «διατηρητέο», δεν συνδέεται τόσο με την αισθητική του αλλά με την ιστορία του, είναι δηλαδή «ιστορικό κτίριο». Η επανάχρηση του κτιρίου δεν αποβλέπει σε «μουσείο» με την πλήρη έννοια του όρου, αλλά σε χώρο πολιτισμού. Θα προβλεφθεί κάποιος χώρος αφιερωμένος στον συλλέκτη και στην ιστορία του συγκροτήματος, αλλά ο κύριος όγκος των χώρων θα αφιερωθεί σε εκθέσεις, μόνιμες και περιοδικές, εκδηλώσεις, διαδραστικές λειτουργίες κ.λπ. Γενικά, σύμφωνα και με την απόφαση χαρακτηρισμού του κτιρίου, στόχος είναι να διατηρηθεί στην τελευταία του μορφή, με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις.Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα