Εκδήλωση παρουσίασης του Α’ σταδίου του ΓΠΣ Χανίων

21/12/2015  |  Εταιρικά Νέα   |   0 Σχόλια
Εκδήλωση παρουσίασης του Α’ σταδίου του ΓΠΣ Χανίων

Στις 25/11/2015 οργανώθηκε εκδήλωση στη Σούδα, στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Δόμησης Χανίων, στην οποία παρουσιάστηκε το Α’ στάδιο της μελέτης «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΓΠΣ) ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ (πρώην) ΔΗΜΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΘΕΡΙΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑΣ» και ακολούθησε ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας και άλλων υπηρεσιών και φορέων.

Η μελέτη έχει ανατεθεί και εκπονείται από την εταιρεία μας (επικεφαλής) σε σύμπραξη με το Γραφείο Δοξιάδη ΑΕ και τους γεωλόγους-μελετητές Αικ. Παυλάκη και Μιχ. Λιονή.

Πριν την έναρξη της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για τη σύνταξη του ΓΠΣ της Δημοτικής Ενότητας Κεραμειών Δήμου Χανίων. Η συμπληρωματική σύμβαση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ολοκληρωμένο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων, δεδομένου ότι εκπονούνται παράλληλα και οι μελέτες ΓΠΣ των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Κυδωνίας και Ακρωτηρίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Χανίων εκτιμάται ότι θα είναι ένας από τους πρώτους -και πρωτοπόρους- Δήμους στο Πανελλήνιο που θα αποκτήσει σχέδιο χρήσεων γης σε όλη τη διοικητική επικράτεια του όπως προέκυψε μετά την εφαρμογή του προγράμματος “Καλλικράτης”.

Το ΓΠΣ θα αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό «εργαλείο», προτείνοντας το πλαίσιο των αναγκαίων μελετών, έργων και θεσμικών παρεμβάσεων και ρυθμίσεων εντός του χρονικού ορίζοντα της μελέτης (15ετία), το οποίο θα ανταποκρίνεται στη σύγχρονη φυσιογνωμία και δυναμική της περιοχής μελέτης και στις επιταγές εθνικών και κοινοτικών πολιτικών και πρακτικών για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Επιπροσθέτως, και στην τρέχουσα συγκυρία της οικονομικής κρίσης και των περιορισμών που θέτει η δημοσιονομική εξυγίανση, το ΓΠΣ δύναται να συμβάλλει στην τόνωση και διαφοροποίηση της τοπικής οικονομίας μέσα από τη συνθετική θεώρηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων και την ορθολογική διαχείριση των δυνητικών προοπτικών, σε συνάρτηση πάντα με τα τοπικά χαρακτηριστικά.Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα