Έγκριση της Στρατηγικής για τη μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου

25/06/2014  |  Επικαιρότητα   |   0 Σχόλια
Έγκριση της Στρατηγικής για τη μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου

Εγκρίθηκε στις 17 Ιουνίου 2014, η Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Στρατηγική της mακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιόνιου, που περιλαμβάνει και το Action Plan της Στρατηγικής.

Η Στρατηγική έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της διαπεριφερειακής συνεργασίας και εδράζεται στους εξής τέσσερις βασικούς πυλώνες σχεδιασμού:

1. Γαλάζια ανάπτυξη,

2. Δικτύωση Περιφερειών,

3. Ποιότητα Περιβάλλοντος,

4. Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη.

Η Στρατηγική θέτει τις βασικές αρχές και κατευθύνσεις για τη διαπεριφερειακή συνεργασία στο χώρο του Αδριατικού Διαδρόμου, του Ιόνιου Πελάγους και των Δυτικών Βαλκανίων και περιλαμβάνει λίστα ενδεικτικών έργων και πιθανών χρηματοδοτικών μηχανισμών στο Action Plan (π.χ. Connecting Europe Facility για τον πυλώνα 2 ή Πρόγραμμα Life για τον πυλώνα 3).

Αρμόδια για τη μακρο-περιφέρεια είναι η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της ΕΕ και στη μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου συμμετέχουν 4 κράτη-μέλη της ΕΕ (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία) και 4 άλλες υποψήφιες/δυνητικά υποψήφιες χώρες (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σερβία).Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα