Συμμετοχή σε συνέδριο για τη Στρατηγική στη μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου

10/02/2014  |  Εταιρικά Νέα   |   0 Σχόλια
Συμμετοχή σε συνέδριο για τη Στρατηγική στη μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου

Στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης αναθεώρησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) της Ηπείρου και εν γένει της εξωστρεφούς στόχευσης της εταιρείας μας, το στέλεχος της εταιρείας μας κ. Στρατής Μπαμπαλίκης συμμετείχε στο Συνέδριο “Stakeholder Conference on the EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region” στην Αθήνα, την Πέμπτη 6-02-2014.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, εισηγήσεις και παρουσιάσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού και στελεχών της Κυβέρνησης, Ευρωπαίων Επιτρόπων και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συλλογικών φορέων. Η Στρατηγική για τη μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου εκπονείται επί του παρόντος με τους εξής τέσσερις βασικούς πυλώνες σχεδιασμού:

  •  Γαλάζια ανάπτυξη,
  • Δικτύωση Περιφερειών,
  • Ποιότητα Περιβάλλοντος,
  • Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη.

Στόχος είναι να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ ως τα τέλη του 2014. Αρμόδια για τη μακρο-περιφέρεια είναι η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της ΕΕ και στη μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου συμμετέχουν 4 κράτη-μέλη της ΕΕ (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία) και 4 άλλες υποψήφιες/δυνητικά υποψήφιες χώρες (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σερβία).Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα