Καμπάνια για το Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης

01/08/2013  |  Επικαιρότητα   |   0 Σχόλια
Καμπάνια για το Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διοργανώνει από 26 έως 29 Ιουλίου και από 2 έως 4 Αυγούστου καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης της Χώρας».

Μεταξύ άλλων, θα λειτουργήσουν ενημερωτικά περίπτερα σε ακτές κολύμβησης της χώρας που εμφανίζουν υψηλή επισκεψιμότητα και συγκεκριμένα στις περιοχές Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λέσβου, Λήμνου, Καβάλας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Νάξου, Σαντορίνης, Εύβοιας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Αχαΐας, Κεφαλονιάς και Λευκάδας.

Με κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας «Απαντάμε με πράξεις, για να απολαμβάνετε περισσότερες καθαρές ακτές», ομάδες -στελεχωμένες με κατάλληλο προσωπικό- θα διανέμουν στους λουόμενους, εξειδικευμένα για κάθε ακτή ενημερωτικά έντυπα, καθώς και αναμνηστικά.

Το Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ποιότητας των Κολυμβητικών Υδάτων συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και υλοποιείται με ευθύνη της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων (ΕΓΥ), με σύμβουλο υποστήριξης την εταιρεία μας ΡΟΪΚΟΣ Α.Ε.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία μας ΡΟΪΚΟΣ Α.Ε. είχε αναλάβει και την υλοποίηση της σύμβασης «Κατάρτιση ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ» (5ος 2011 – 4ος 2012), στο πλαίσιο της οποίας καταρτίστηκε το Μητρώο Ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης της χώρας μας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ και της ΚΥΑ 8600/416/Ε103/2009, και αναπτύχθηκε και ο σχετικός ιστότοπος  http://www.bathingwaterprofiles.gr. Το σημερινό μητρώο αποτελείται από 1.500 περίπου ταυτότητες, οι οποίες καλύπτουν το σύνολο των ακτών κολύμβησης της χώρας που έχουν δηλωθεί στην Ε.Ε. και παρακολουθούνται, συστηματικώς, από το ΥΠΕΚΑ/ΕΓΥ ως προς την ποιότητα των υδάτων.Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα