Π.Δ. για την προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων

03/07/2012  |  Επικαιρότητα   |   3 Σχόλια
Π.Δ. για την προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ΑΑΠ 229/19.06.2012 το Π.Δ. «Έγκριση καταλόγου μικρών νησιωτικών υγροτόπων και καθορισμός όρων και περιορισμών για την προστασία και ανάδειξη των μικρών παράκτιων υγροτόπων που περιλαμβάνονται σε αυτόν».

Με το Π.Δ. αυτό εγκρίνεται ο Κατάλογος Μικρών Νησιωτικών Υγροτόπων που θεωρήθηκε με την 160856/1511/14.6.2011 απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, και θεσπίζονται όροι και περιορισμοί για την προστασία και ανάδειξη αυτών.

Πρόκειται για την θεσμοθέτηση μιας σημαντικής και πολύ καλής εργασίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, η οποία ήταν απολύτως απαραίτητη για τον καθορισμό, την προστασία, την ανάδειξη και την ορθολογική διαχείριση των διαφόρων μικρών υγροτόπων των νησιών της χώρας, καθόσον μέχρι σήμερα είχε δοθεί έμφαση, κυρίως, στην κα­ταγραφή των μεγάλων υγροτόπων.3 Σχόλια

 • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

  July 16th, 2012 on 5:13 pm

  επειδη αντιλαμβάνομε οτι είστε χαρούμενοι που θα σωθούν τα …. πουλάκια
  και επειδη είστε σύμβουλοι μηχανικοί μήπως μπορείτε να μου απαντήσετε-προτείνετε πως θα μειώσω την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΣΟΥΡΑ καθότι είμαι ιδιοκτήτης ενός τέτοιου παραθαλάσιου “υγρότοπου”20 στρεμμάτων που είχε τεράστια αξία και ξαφνικά μηδενίστηκε?
  δεν ξέρω αν πρέπει να ζήσουν τα πουλάκια τρώγοντας βατραχάκια στον “υγροβιότοπό” μου (άν τρώνε), αυτό που σίγουρα ξέρω είναι οτι προηγείται η δική μου ζωή και των παιδιών μου(προς το παρόν το έμφραγμα το γλύτωσα).
  Να ξέρετε αγαπητοί Κύριοι οτι πίσω απο τις “καλές” ειδήσεις κρύβονται και δράματα

  • Νικος Καρανικολας

   September 20th, 2013 on 4:05 pm

   Μην υποβαθμίζεις την σημαντικότητα τέτοιων βιοτόπων. Δεν πρόκειται μόνο για πουλάκια.. αλλά για σημαντικά οικοσύστηματα που επικοινωνούν μεταξύ τους. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τα παιδιά σου, θα πρέπει να είσαι χαρούμενος!
   Γιατί αυτό είναι ένα βήμα γιΑ την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος που χρειάζονται για να επιβιώσουν στο μέλλον..

 • Κουνής Στέφανος

  November 28th, 2018 on 2:40 pm

  Κάντο επισκέψιμο πάρκο και κόβε εισητήρια..

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Νέα